Phonophani – Kreken

September 2nd, 2010

Kom tilfeldig over denne platen på Apollon. Dette er fjerde platen til Espen Sommer Eide som står bak Phonophani. Minimalistisk electronica ispedd norske folketoner. Et brokete lydbilde som tidvis går mot støy. Anbefales.

David Lynch på Cinemateket

May 21st, 2010

Cinemateket har en David Lynch serie i juni, der de viser bortimot det meste han har laget. Mitt første møte med Lynch var Twin Peaks, som serien er filmene noe for seg selv. Noen anbefalinger:

Kort og godt. Tidlige kortfilmer der en virkelig kjenner igjen trekk som karakterisere hans senere fulllengde filmer. Ikke alle kortfilmene er like bra men The Grandmother er verd besøk alene.

Eraserhead. Hans første fulllengder, sær drøy men absolutt severdig, et must for enhver Lynch-fan. En film det tok fem år å få ferdig. Der de måtte bryte seg inn på settet for å filme.

Lost Highway, min favoritt Lynch-film. Mens folk ofte trekker frem Mullholland Dr. som et mesterverk blekner denne filmen i forhold til Lost Highway. Mullholland Dr. skulle egentlig være en tv-serie, det som filmen er basert på er storsett det som er filmet i sammenheng med pilot-episoden. Filmen lider av dette at det egentlig ikke er planlagt som en film. Lost Highway har en mye mer komplett (kompleks) handling og sammen med et nesten perfekt lydspor er det få filmer som topper denne. Det er ikke ofte Rammstein passer perfekt inn i en film.

En savner kanskje The Straight story og Dune.
The Straight Story er kanskje den mest utypiske filmen som han har laget. Den er basert på den sanne historien om en mann som reiser gjennom USA på traktor/gressklipper for å treffe broren. Filmer som dette blir fort sentimentalt kliss men Lynch klarer å balansere dette på en perfekt måte.
Selvom Dune har sine svakheter, som endringer i handlingen i forhold til boken, så har den ett utrolig bra sett og kostymer, som bla Stillsuit. Sting gjør jo også en meget bra rolle som Feyd Rautha. Mest overraskende er det at TOTO har laget musikken og det faktisk høres bra.

New theme

November 23rd, 2009

I’ve just released my new theme. It is more customized than the previous one and the code is more up to date. I’ve got rid of the sidebar and placed everything in the footer, WordPress didn’t make this easy, it was more work than I expected. Likewise with the comments, who knew it was so much work just to add an extra element.

The are still some tweaking left. I haven’t been to concerned about IE6 this time but the theme should work in the other major browsers.

I’m keeping the random backgrounds for the headers for now even though I admit it could be a bit confusing.

Now I just need to write more here 😉

Random header background

October 22nd, 2009

Added random background for the headers. Just playing around the wp-theme, not sure whether I’ll keep it or not.

Photojournalism

October 9th, 2009

Some of the best news photo blogs I’ve found and follow.